Verhalen van Chodzjali Ooggetuigen
Over ons

Over ons

Afgelopen decennia zijn wij op een of andere manier betrokken geweest bij de kwestie Karabach, de ontheemden van Karabach en vluchtelingen uit Armenië met Azerbeidzjaanse achtergrond. Een hartverscheurende gebeurtenis die ieder jaar weer emoties oproept bij iedere Azerbeidzjaanse, is de Chodzjali genocide die op 26 februari 1992 gepleegd is. In 2021 hebben we onze betrokkenheid formeel vormgegeven door de oprichting van de stichting “Stichting TogetherStrong”. Een van de doelen van de stichting is de ongehoorde verhalen van de mensen met een migratieachtergrond te laten horen, zodat ze zich beter geïntegreerd kunnen voelen in de maatschappij waar ze zich momenteel in bevinden. 

Een van de hartverscheurende gebeurtenissen die nog niet voldoende vertelt en erkend zijn, is de Genocide van Chodzjali. Met het opzetten van deze website willen we meer bekendheid geven aan de gebeurtenissen in de Karabach Economische provincie en massacres die plaats heeft genomen afgelopen drie decennia.

Deze website bevat verhalen van overlevenden, ooggetuigen en ook andere genocide die plaats heeft gevonden afgelopen decennias in Karabach.

We hopen om de lezers zo veel objectief kunnen informeren over het oorlog en gevolgen hiervan.

Team van Stichting TogetherStrong

Stichting TogetherStrong
Verhalen van Chodzjali Ooggetuigen